Madeleine Jansen

Categorie: Grafiek, Kunstenaars, Schilderijen

Madeleine Jansen ( Roermond 1953 )

1986 Lerarenopleiding Tehatex.
1987 Propedeuse Kunstgeschiedenis Universiteit Nijmegen.

Zoekend naar beeldtaal en techniek voor het ontwerpen van dessins heb ik, na een uitgebreide exercitie in de textiele werkvormen, in 1991 mijn idioom gevonden in het tekenen en schilderen.
De tegelcultuur in Portugal en Zuid-Spanje inspireert mij tot het maken van vrije architectuurschilderijen en tekeningen, waarna een serie puur geometrische schilderijen volgt. In dit werk combineer ik verschillende patronen met elkaar en speel ik met de strakke wetmatigheid van de geometrische vormen. De kleuren zijn laag over laag aangebracht waardoor een levendige abstractie wordt gecreëerd.
Reizend, wandelend en kamperend ontdek ik landschappen.
In de natuur maak ik tekeningen. In het atelier ontstaan mijn schilderijen.
Mijn laatste project is een serie gouaches over het oudste cultuurlandschap in Nederland:de Maasheggen. Deze gouaches zijn gebundeld in een boek dat ik in samenwerking met tekstschrijver Marco van de Plasse, heb uitgegeven: De Maasheggen, haar gezicht, haar gevoel.
Landschappen zijn zeer verwant aan geometrische vormen: herhalingen, structuren, voor – en achtergrond en een veelheid aan kleuren.
In mijn schilderijen werk ik met transparante of dekkende lagen olieverf of gouache.
In mijn tekeningen gebruik ik verschillende hardheden van potloden.
Die gelaagdheid is typerend voor mijn manier van werken.
De afwezige mens mag de toeschouwer zijn, die mee kijkt naar mijn interpretatie van de schoonheid van ruimte, licht en kleur.Adres:

Molenveldlaan 38
6523 RN Nijmegen

T: + 31 (0) 6 23 89 48 83

Website:

www.madeleinejansen.nl

E-mail:

info@madeleinejansen.nl

Reacties zijn gesloten.