Karen van Dooren

Mijn werk gaat over het belangrijkste wat er is. Leven. Leven met jezelf, de ander, in een wereld.

Het werk is zowel poëtisch als kritisch. Net zoals je naar de wereld kunt kijken.

De beelden en schilderijen gaan over kwetsbare wezens en kwetsbare werelden die ook sterk en licht zijn.

Ik meng verschillende werelden, die van mensen, natuur en dieren. Ik geef het leven vorm via dieren. Ik vermenselijk dieren. Sterke dieren met hun eigen gelaagde karakter. Trots-verdrietig, verlegen-stoer, schattig-in opstand. Vaak alleen, niet meer in hun eigen natuur.

Mensen maken keuzes die de wereld veranderen. De natuur en de wereld lijken ondergeschikt aan het menselijk ingrijpen. Ik vermenselijk de dieren zodat de kijker aspecten van zijn eigen leven in hen kan projecteren.Adres:

Atelier Molenveldlaan 14 (niet voor post)
6523 RN Nijmegen
06 511 233 62

Web:

www.karenvandooren.nl
Instagram: instagram.com/karenvandooren/
Facebook: facebook.com/karen.vandooren.3/

Delen: