Philo van Wamel

Categorie: Fotografie, Kunstenaars, Mixed media, Schilderijen, Workshop

Schildercursus seizoen 2019 – 2020
Deel 1:

Aanvang cursussen: week 38: derde week van september 2019

 

 

 • Individuele begeleiding, kleine groepen, voor beginners en gevorderden, overdag en ’s avonds.
 • Elke les een nabespreking van ieder werkstuk.
 • Atelier voor kinderen en Jeugd: Feestelijke afsluiting aan het eind van het seizoen
  2019- 2020: Expositie van het werk van de kinderen en een hapje en drankje.
 • Proefles volwassenen: €15,00
  Erna bij deelname cursus: proefles gratis.
 • Proefles kinderen: € 12,50
  Erna bij deelname cursus:  proefles gratis.

Hoe geef ik les:
In mijn atelier geef ik schilderen aan volwassenen met een persoonlijke begeleiding en aan kinderen en jongeren beeldend vormen. Ook heb ik ervaring in het werken met bijzondere jongeren/volwassenen (A.S.S.: autisme spectrum stoornis, downsyndroom, N.L.D., A.D.D., ADHD en hoogbegaafden). In eerste instantie heb ik te maken met personen met kwaliteiten, mogelijkheden en beperkingen, en ik daag ze uit. Ik laat iedereen zelf werken en samen werken. Een wereld maak je niet alleen. Je kunt elkaar helpen en inspireren. Dit is mijn motto.

Waarneming en fantasie komen beiden aan de orde.

Vanaf 1996 tot en met 2015 ben ik in loondienst werkzaam geweest bij de Open Academie te Bemmel. Jarenlang heb ik aldaar model/portret aan volwassenen gegeven en Open Atelier, met individuele aandacht en individuele werkbesprekingen.

Voor de Lindenberg heb ik gewerkt in De Klif te Nijmegen Noord met kinderen (Art Kids, projecten voor kinderen) en in het centrum tot en met 2017.

Projecten:
Ik heb vele projecten gedaan. Van creatief therapeutisch tot kunstzinnig, heb ruime ervaring in begeleiden van (multiculturele groepen) kinderen, jongeren en volwassenen uit allerlei hoeken van de samenleving. Ik verplaats me moeiteloos van krachtwijk naar academie, van bedrijven naar gemeenteambtenaren en van basisschool naar middelbare school,. Ik maak graag contact en ga graag uitdagingen aan. Ik wil graag iets overdragen, leren en zie mensen graag groeien.

Basisscholen:
Op basisscholen ben ik bekend met het opzetten van projecten waar ik van een docententeam aansturen tot aan het uitvoeren van de lessen in de klassen mijn bekwaamheid heb laten zien. In 2011 heb ik in 32 basisschoolklassen in Lingewaard gewerkt.

Middelbare scholen, MBO en ISK:
In 2013 ben ik als docent werkzaam geweest op het SSgN, een middelbare Jenaplanschool te Nijmegen en in 2015 heb ik gewerkt bij het Mondial College met VMBO B leerlingen. Van eind 2017 t/m april 2018 ben ik werkzaam geweest op het ROC, afdeling MZ en vanaf mei t/m begin juli aan het Pontem College met vluchtelingjongeren, al dan niet analfabeet.

Over mijn werk:
De binnen- en buitenwereld van de mens (micro-macro) inspireren mij tot het maken van beelden. De verbindingen en relaties tussen elkaar, welke steeds in ontwikkeling zijn en veranderen, probeer ik in beeld te brengen en probeer ik steeds nieuwe uitdrukkingsvormen voor te vinden. Ik probeer het zichtbare en onzichtbare verband tussen binnen en buiten de mens zichtbaar te maken in gelaagde en gecomprimeerde beelden.

Via de materie (verf en doek, foto’s, potloden, inkt, ecoline en papier en gecombineerde technieken) ondervind ik een prachtige reis in het mezelf en de wereld om mij heen te kunnen plaatsen. In feite een alchemistische weg. (Schilderijen, foto’s, tekeningen, grafisch).
Nieuwsgierig naar mijn werk? Maak een atelierafspraak!

CV
1989 tot heden

 • Beeldend kunstenaar
 • Docent beeldende vorming

Vanaf 2009

 • ZZP’er

Collecties
Kunstuitleencentra ToArt Arnhem, KUZ-Kunstuitleen Zutphen en Novio Arte te Nijmegen
HAN Hogeschool Arnhem Nijmegen- GGM faculteit, afdeling IPS (Instituut Paramedische Studies)
Vele particulieren en kunstenaars

Exposities

2018

 • Open Ateliers Krayenhoffkazerne, Nijmegen – Groep
 • Teken duo ‘s – Krayenhoffkazerne, Nijmegen – Groep
 • Tentoonstelling workshop leerlingen 4 VWO NSG met werk “Meesterproef”
 • Atelier Philomena van Wamel en een paar werken van mij – Groep

2017

 • Open Ateliers Krayenhoffkazerne, Nijmegen – Groep
 • Deelname Schilderij van het jaar 2017
 • Kunstival- kunstmarkt, Velp bij Grave – Groep
 • Tuin der Verbeelding, Malden – Groep
 • Deelname Luxembourg Art Prize
 • Kunstkijk 2017, Goeree Overvlakkee- Groep
 • De Ontmoetingskerk Meijhorst, Nijmegen – Groep
 • Grang de Paul Art Galerie, s’ Hertogenbosch- Groep

2012

 • opgenomen in digitale collectie museum Den Haag Zomerexpo 2012

Opdrachten

2019

 • 4 schilderijen

2018

 • 2 schilderijen

Opleiding
1989 Eerstegraads bevoegdheid tekenen – ABK Arnhem.
1986 Tweedegraads bevoegdheid tekenen/textiele werkvormen – Tehatex Interstudie Nijmegen.

Huidige werkgever

 • ZZP: Philomena van Wamel: beeldend kunstenaar/ docent beeldende vorming

Workshops
Verder geef ik workshops voor kinderen, jongeren en volwassenen.
Samen met collega Myrna Rasker verzorg ik workshops op maat voor bedrijven en particulieren in schilderen en mozaïek.Adres:

Molenveldlaan 32
6523 RN Nijmegen

T: + 31 (0) 6 23 03 27 93

Website:

www.pvanwamel.nl

E-mail:

philomenavanwamel@hotmail.com

Reacties zijn gesloten.