Lucy Besson

Afkomstig uit Siberië (Rusland) is Lucy Besson een veelzijdige kunstenares die uitblinkt in verschillende genres en technieken: schilderkunst en tekenkunst, fotografie, video en   textiel.

 

Portretten in opdracht:

Door de afwezigheid van alle verhalende elementen, zoals interieurs of attributen, toont Lucy Besson haar modellen tegen abstracte achtergronden die om hen heen een speciale sfeer creëren, alsof ze omringd zijn door een soort aura. Hierdoor kan zij de markeringen van het sociale vervagen en de pure menselijke essentie naar de voorgrond brengen. Oogcontact is van bijzonder belang voor de kunstenaar. Sinds kort is er het boek “Searching for the Soul” waarin Lucy Besson haar kunstenaarservaring over het schilderen van portretten in opdracht beschrijft. Dit boek is nu online te bekijken en te bestellen via: www.blurb.com/books/1834946
Het nieuwe boek “Catching the soul” (fotoportretten) staat nu online: http://nl.blurb.com/books/6919416-lucy-besson-catching-the-soul

 

Schilderkunst en tekenkunst

In haar tekeningen zoekt Lucy naar innerlijke rust, licht en sensualiteit. Ze streeft ernaar om te werken met eenvoudige, duidelijke vormen. Het gebruik van ouderwetse technieken, zoals vloeibaar roet (inkt) op papier in combinatie met een klassieke tekenstijl, verscherpt het eindresultaat.

Dromen, mythen, verhalen en ook de natuur zijn inspiratiebronnen voor Lucy`s schilderkunst. Haar landschappen zijn poetisch en meditatief van aard, en met het schilderen van abstracte schilderijen probeert ze verbinding te maken tussen de  zichtbare en de onzichtbare wereld.

 

Fotografie

Besson`s fotografisch- en videowerk kan beschouwd worden als visuele poëzie, als visuele reconstructie van het onderbewuste. Ze observeer en registreer met behulp van digitale media haar medemensen in verschillende hoedanigheden. Naar de hand van haar beeldmateriaal, video-stills en geënsceneerde fotografie, schept ze een andere realiteit, haar eigen drama waarin de mens als een mysterie wordt opgevoerd, soms bijna anoniem, de ogen gesloten in zijn of haar eigen werkelijkheid, versluierd achter de waas. De grootste uitdaging in haar artistieke bezigheid ziet Lucy in het vertellen van een universeel visueel verhaal door het verbinden van tijd, ruimte en de mens.

Digitale printen van Lucy Besson hebben de tweede plaats gewonnen in de categorie experimentele graphics tijdens de II International Triennial of Contemporary Graphics Novosibirsk in 2018. Lucy’s INSOMNIA-foto’s zijn gepresenteerd de editie ‘New Dutch Photography Talent’ 2016 van GUP Magazine.

 

Lucy Besson studio opent haar deuren voor privélessen

Deze lessen zijn bedoeld voor zowel kinderen als volwassenen, beginners of gevorderden. De lessen worden gegeven in de Nederlandse en/of Russische taal.

Bij Lucy Besson leer je de basis van tekenen en schilderen, hiermee kan je in de beeldende kunst alle kanten mee op. Een goede basis geeft je meer kansen om je creativiteit te ontwikkelen. Stap voor stap leer je constructief tekenen en realistisch schilderen. Tevens doe je kennis op over compositie, en de kunstgeschiedenis.Adres:

Molenveldlaan 120
6523 RN Nijmegen

T: +31 (0)6 18 71 16 42

Website:

www.lucybesson.com

E-mail:

lucybess@gmail.com

Delen: